Дни след като крайцерът Москва потъна в Черно море, Юлия Цивова отчаяно

...
Дни след като крайцерът Москва потъна в Черно море, Юлия Цивова отчаяно
Коментари Харесай

Роднини търсят изчезнали от руския флагман Москва

Дни след като крайцерът " Москва " потъна в Черно море, Юлия Цивова обезверено търси информация за сина си Андрей, написа " Гардиън ".

Подобно на стотици други съветски фамилии на членовете на екипажа, на нея не й е казано дали той е оцелял след обявената украинска ракетна офанзива, която потопила съветския флагман на Черноморския флот.

В понеделник сутринта тя получава обаждане от съветското министерство на защитата, че синът й е мъртъв. " Той беше единствено на 19, беше наборник ", разяснява плачещата Цивова. " Не ми споделиха нищо друго, никаква информация по кое време ще бъде погребението. Сигурна съм, че той не е единственият, който е умрял. "

Членове на семействата на моряци, служили на борда на " Москва ", настояват за отговори, така като министерството се пробва да потули информацията за случилото се с кораба или неговия екипаж от 510 души.

Общият брой на починалите, ранените и изчезналите остава държавна загадка. Смъртта на Цивов, която не е съобщавана по-рано, е единствено втората доказана от военния транспортен съд. Други три фамилии оповестиха, че не могат да намерят синовете си, които са служили на борда.

Но съобщения в медиите допускат, че броят на жертвите от офанзивата ще е доста по-голям, а напъните за угнетяване на информацията за починалите повдигнаха сравнение с инцидента с подводница Курск, при който загинаха 118 моряци и бе нанесен удар по престижа на младия президент Владимир Путин през 2000 година

" Този ​​режим в никакъв случай не е бил доста транспарантен във връзка с жертвите ", сподели Александър Габуев, старши помощник в Московския център Карнеги, като уточни военните интервенции на Русия в Украйна и Сирия или следствията на атаките в Беслан и театър " Дубровка ". " Много от това имат преимущество и не е нещо доста ново или доста изненадващо. "

Нова информация за починалите млади моряци също ще възобнови рецензиите относно използването на наборници от съветското държавно управление във войната, нещо, което Путин категорично отхвърли.

Министерството на защитата беше насила да признае, че е разположило военнослужещи, откакто някои бяха хванати в Украйна през първите седмици на войната. Твърди се, че повече няма да ги употребява.

Но няколко родители на членове на екипажа на " Москва " разясниха, че синовете им на борда на кораба в действителност са били военнослужещи, а не професионални бойци по контракт.

" Наборник, който не би трябвало да вижда такива борби, е измежду изчезналите в деяние ", написа Дмитрий Шкребец, чийто син Егор е бил готвач на кораба и е посочен като липсващ в акция. " Как може да изчезнеш в акция посред откритото море?!!! "

Снимки и видео, които хипотетично демонстрират " Москва " малко преди да потъне, се появиха в понеделник, близо четири дни откакто потъна. Изображенията демонстрират, че спасителните лодки са ситуирани, което демонстрира, че евентуално е била дадена заповед за овакантяване на кораба.

Семейства на няколко членове на екипажа обявиха, че са съумели да открият живи членове на фамилията си. Ескендер Джепаров сподели, че е разпознал брат си Акбар във видео, оповестено от министерството на защитата, което демонстрира по какъв начин моряци от Москва се срещат с върховен адмирал в Севастопол, откакто корабът потъва.

" Бяхме доста щастливи, когато го видяхме на видеото на екипажа в Севастопол ", сподели Джепаров. " Денят след нещастието той се обади на майка ни и сподели, че е жив и здрав. Че тя не би трябвало да се тревожи за него. Той не ни сподели какво се е случило, не споделя доста. Обажда ни се от разнообразни номера. Той е наборник, стартира предишния юли. Той определено никога не е подписвал контракт. "

Член на семейството на член на екипажа Евгений Гринберг каза посредством онлайн месинджър, че " положението му е добре и не имам намерение да разгадавам военни секрети ". " Това води до с последици ", написа Валери Гринбург от Мончегорск, покрай Мурманск. " И Евгени по този начин или другояче не сподели нищо ".

Попитан дали е на борда на кораба, той написа " да " и по-късно изтри известието. Запитан от кое място знае за положението на своя родственик, той написа: " Обадих се в министерството на защитата ".

Но доста други са имали по-малко шанс. Шкребец беше един от първите, които излязоха публично с искане за отговори за какво синът му е изпратен на война. " Те казаха, че целият екипаж е евакуиран. Лъжа е! Жестока и цинична неистина! "

Съпругата му Ирина сподели пред самостоятелния съветски уебсайт The Insider, че са видели към 200 ранени моряци във военна болница в Крим, до момента в който са търсили сина си. Общият екипаж на " Москва " е малко над 500 души.

" Гледаме всяко изгорено дете ", сподели тя пред Insider. " Не мога да ви кажа какъв брой мъчно беше, но не можах да намеря моя. Имаше единствено 200 души, а на борда на крайцера имаше повече от 500. Къде са другите? Търсихме в Краснодар и навсякъде другаде, обаждахме се на всяко място, само че не можахме да го намерим ".

Други фамилии се обърнаха към семейство Шкребец с вярата да намерят повече информация.

" С нас се свързаха три фамилии от Ялта, Алупка и Санкт Петербург, чиито деца също са изчезнали, също военнослужещи ", наборници, написа брачният партньор й в понеделник, добавяйки, че са подали писмена молба за повече информация.

" Нуждаем се от писмени отговори на нашите въпроси по отношение на намирането на нашите деца, а не от текстови известия със фотоси и молебствия ", сподели той.

Други родители явно се опасяваха повече да приказват. Уляна Тарасова от Санкт Петербург написа онлайн: " Синът ми, Тарасов Марк, е липсващ на борда на крайцера " Москва ". Часове по-късно постът й бе липсващ.

Други, които разговаряха с съветски медии, желаеха анонимност от боязън да не бъдат изправени пред репресии от страна на държавното управление.

Майката на различен моряк каза пред уеб страницата " Новая газета Европа ", че три ракети са поразили Москва. Тя сподели, че към 40 души са починали, няколко са изчезнали и " има доста ранени ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР